Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Εσυ τι θα επελεγες?

Υπαρχει ενας δρομος.
Ενας δρομος που στην συνεχεια θα ανακαλυψεις οτι απο αυτον προκυπτουν αλλα δυο μονοπατια.
Το ενα αριστερα και το αλλο δεξια.
Εισαι κουρασμενη,θες να φτασεις σπιτι.
Παρατηρεις οτι στο αριστερο μονοπατι ο δρομος ειναι τραχυς,χωματοδρομος,δυσκολος να περπατηθει.Υπαρχουν αγριοχωρτα και ο ηλιος φαινεται να κανει εκπτωση σε εκεινο το μονοπατι.
Επειτα το βλεμμα σου παει στο δεξι μονοπατι.Παρατηρεις εναν χωματοδρομο παλι αλλα  το εδαφος ειναι λειο,καθαρισμενο απο αγριοχωρτα.Γενναιοδωρος ο ηλιος φωτιζει το μονοπατι και μπορεις να δεις καθε λογης λουλουδι και φυτο.Ομορφα ζωα να ξεπροβαλλουν,αγρια,σπανια και δυνατα.
Εισαι κουρασμενη,θες να φτασεις σπιτι.
Πρεπει να αποφασησεις ποιο μονοπατι θα διαλεξεις.Χωρις να το πολυσκεφτεις διαλεγεις το δεξι,εκεινο το καλαισθητο μονοπατι με τον καθαρο δρομο.
Η διαδρομη ξεκιναει.
Βλεπεις λουλουδια με πολυ εντονα χρωματα.Το κυπαρισσι και το κιτρινο φαινεται να γεννηθηκε εδω.Ακολουθει το κοκκινο  και επειτα παλι το κυπαρισσι και το βιολετι.Ενας καμβας μπροστα σου.Επειτα παρελαυνουν απο μπροστα σου ελαφια σπανιου ειδους,λευκα αλογα κανουν επιδειξη μπροστα σου.Ο δρομος παρουσιαζει μερικα ψεγαδια αλλα τα ξεχνας στην στιγμη αφου σου προσφερει μια τοσο ομορφη θεα.Συνεχιζεις να περπατας και αρχιζεις να τρεχεις γιατι αρχιζει και σκοτεινιαζει..και πρεπει να πας σπιτι.
Αρχιζεις να σκονταφτεις,να χανεις το βημα σου συχνα..ο δρομος αρχιζει να γινεται σκληροτραχυλος,τα ζωα που ηταν πριν μαζι σου δεν ειναι πουθενα τωρα,οχι  εδω  για να σε βοηθησουν.Οσα φυτα ειδες πριν και σε μαγεψαν μετατρεπονται φυτα με αγκαθια ασχημα και αιχμηρα.
Αρχιζεις να αναρωτιεσαι πως θα ηταν να επαιρνες τον αλλον δρομο.Ειναι αργα ομως για τετοιες σκεψεις.Εχεις επιλεξει.
Οταν πια βγεις απο το μονοπατι βλεπεις το αλλο μονοπατι.
Εκεινο ειναι πια οπως ηταν αυτο που διαλεξες στην αρχη νομιζοντας οτι ηταν πιο ηπιο.
Και τα δυο οδηγουσαν στον ιδιο προορισμο.
Η επιλογη σου ηταν να διαλεξεις το ευκολο..το φαινομενικα πιο ευκολο γιατι θα εβλεπες αν διαλεγες το αλλο..πως εκεινο ηταν ευκολο και θα προσφερε οσα επιθυμουσες.
Και καπως ετσι θα πω αυτο που σκεφτομαι να ενταξω στο κειμενο μου...
Πιστευω οτι ολα γινονται για καποιον λογο.Διαλεξες τον δυσκολο δρομο χωρις να το γνωριζεις..εμαθες πως να επιβιωνεις ομως ακομη και αν περασες ασχημα...το οτι εφτασες στον ιδιο προορισμο που θα εφτανες αν ειχες επιλεξει τον αλλο δεν παει να πει κατ..απλως μονο οτι ο,τι ειναι να γινει θα γινει...αλλα εσυ πλεον εχεις αλλες εμπειριες και μπορεις να το αντιμετωπισεις καλυτερα.
Επελεξες το ευκολο γιατι βολευτηκες στην ιδεα να μην κουραστεις.Ειναι ανθρωπινο και λογικο...αλλα σε θελω στα δυσκολα..εκει σε θελω μαθιαα μου.
Να μαθεις να αγαπας,να βαζεις δυσκολα στον εαυτο σου.Να τολμας και να μην αφηνεσαι με την πρωτη.
Αν θες να ερωτευτεις να εισαι συγκρατημενος στην αρχη για να σιγουρευτεις.Μην σκεφτεσαι τοσο κανεις κακο στον εαυτο σου.
Μην κρινεις μονο απο οσα βλεπεις..δες μεσα απο αυτα.Να αγαπας αυτο που εισαι..αυτο ειναι ολο κ ολο ο,τι εχεις.Να σ'αγαπας.Αν σ'αγαπας δεν θα αναρωτιεσαι για τις επιλογες σου.
Να πιστευεις στην δυναμη σου.
Ξερω πως υπαρχουν πολλοι τροποι να το εκλαβει κανεις ολο αυτο που αφηγηθηκα και εχω σκεφτει πολλους τροπους...πολλα ''ηθικα διδαγματα'' αλλα ο καθενας καλο ειναι να το παρει αναλογα με το τι εχει αναγκη να βαλει σε ταξη στην ζωη του.
Καλο σας βραδυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου